Hvad er du bange for?

Uanset om vi føler, det er tilfældet, er vi alle styret af en søgen efter ydre accept.

Hvad andre siger, tænker eller mener om os, er den usynlige drivkraft, som får os til reelt at overlade styringen i vores liv til andre.

 

Courage is not the absence of fear. It’s the willingness to act in face of the fear… Panache Desai

 

Det ligger dybt i mennesker, at accepten fra omgivelserne er afgørende for vores basale overlevelse. Evolutionen bød os oprindeligt at vige fra egne individuelle interesser, så vi kunne være sammen med andre, fordi kun det sikrede overlevelsen.

Det limbiske system i vores hjerne, der sørger for social adfærd er jo netop konstrueret, så det sørger for, at vi som sociale væsner kan klare de større og farlige kødædende dyr derude ved at samarbejde, lægge fælles planer og derved overleve. Da det limbiske system blev tilføjet, var de farlige dyr i reglen kæmpe krybdyr.

Så, hvad er du bange for?

Når du tænker tilbage, hvor mange krybdyr har du set i dit liv, der er større end du?

Behøver du så lade dig styre af den grundlæggende frygt for, at hvis du skiller dig for meget ud fra flokken, bliver du lukket ude af fællesskabet og så er den sikre død uundgåelig?

Selvfølgelig ikke, siger du måske nu. Men hverdagen viser, at mennesket i realiteten lader sig styre af den ubevidste frygt for udelukkelse og derfor underkender og fortrænger egne ønsker og drømme om, hvad netop vores liv skal indeholde.

Derfor: Hvad skal dit liv indeholde? Hvordan er dit liv, når du bare kan være dig? Hvad beskæftiger du dig med og hvem er med dig? Og endelig, hvorfor?

Ja, hvorfor?

I erkendelsen af dit formål, ligger drivkraften og energien til at arbejde for, at det er tilstrækkeligt, blot at være dig. At det er på tide, du er bare det, på din måde. At du ikke længere behøver frygte ydre accept, når du blot lever dit formål ud og gør det, du er bedst til: at være dig selv.

Hav en smuk dag!