Er du passager i dit eget liv?

Hvad er dine overbevisninger? Og hvordan underbygger og støtter de dig i at opnå det liv, du ønsker?

Har du reelt taget stilling til, hvad du vil opnå eller lever du dit liv, ud fra hvad du tror andre forventer af dig? Og hvis, ved du så overhovedet, hvem disse andre er?

 

Når jeg møder mennesker, der har behov for at finde ny beskæftigelse eller på anden måde ønsker at skifte retning i livet, ofte efter at udfordringer og virkelighed har tvunget dem til en ny kurs, er et tilbagevendende tema, at de i reglen mener, de selv styrer i deres liv.

 

Virkeligheden er dog desværre, at de ofte blot er passagerer i eget liv uden at have taget styringen.

 

Andres forventninger, især de uudtalte, idealer om at være en god partner, forældre, kollega eller leder stiller store krav til selvbevidstheden. Resultatet er, at idealerne næsten aldrig opleves som indfriet.

Følgevirkningerne er ofte mange og stærke: Nederlagsfølelse, utilfredshed med livet, skuffelse samt manglende anerkendelse er blot nogle få.

 

Problemet er selvskabt!

De forventninger, du har til dig selv er næsten altid anderledes og højere end dine omgivelsers forventninger til dig. Desværre har mange ikke modet til reelt at finde ud af, hvad andre forventer og frygten får derfor lov til at udvikle sig.

De fleste mennesker har en presset hverdag, hvor mange gøremål synes at stå i vejen for at være det menneske, de gerne vil være.

Undersøgelser viser, at den gennemsnitlige ejer af en smartphone tjekker den for hver 6,5 minutter for ikke at gå glip af et eller andet.

Til gengæld tillader kun få af os, at livet får den plads, det egentlig behøver. Følgen er, at vi befinder os i en negativ og selvforstærkende bevægelse, hvor vi til stadighed søger nye supplementer, der skal dække over følelsen af utilstrækkelighed.

Løsningen er enkel!

Skynd dig langsomt og lad livet føre dig i overensstemmelse med dit reelle formål. Og hvad er så dit formål?

Interesser og særlige, medfødte evner er de første steder at søge. I dit liv har du mødt mennesker, der påvirkede dig positivt og som du måske syntes, sagde dig noget særligt. Overvej, hvad det var, der påvirkede dig.

Det er helt almindeligt, at gode oplevelser og interesser i skolen, på job eller i fritiden er stærke tegn på, hvor netop du har dine specielt stærke sider. Husker du at leve dem ud?

 

Den usikkerhed, vi som mennesker har indbygget stammer fra en fjern fortid, hvor det var nødvendigt at tilpasse sig – og i visse sammenhænge underkende vores egne holdninger – for at forblive accepteret og bevare den simpel overlevelse.

Den tid er forbi! Nu har også du mulighed for at være lige præcis den bedste version af dig selv, på netop din måde.

Giv dig selv tid til at finde og anvende de sider af dig, som giver dig følelsen af tilfredsstillelse. Et af de få steder, hvor din medfødte tvivl er et godt værktøj: Så længe du er i tvivl om du har fundet dit formål, er du på vej, men mangler stadig helt at finde det. Når du finder det, er du sikker.

 

Flow er beviset

Flow er den tilstand, hvor tiden bare flyver, mens du gør det, du elsker at gøre. Der betragter du ikke arbejde som en pligt, men nyder bare at gøre det, du gør. Tænk på situationer, hvor du som barn glemte tiden og bare legede og var i nuet.

Bekymringer om fremtiden er blot fantasi og fortidens eneste formål var at samle erfaringer.

De oplevelser, du havde i fortiden, kan på ingen måde styre dit liv. Betragt din fortid og erfaringerne som bølgen efter en sejlende båd. Den bølge kan kun i kort tid føre båden fremad, hvis motoren stopper, hvorpå båden ligger stille.

På samme måde er din fortid ikke i stand til at bringe dig videre. Det kan alene den viden, du samlede op kombineret med dine mål for, hvad du vil opnå og udføre.